Najlepszą metodą na designerską kuchnię jest wyposażenie jej w nowoczesny sprzęt, jak lodówka do zabudowy. Takiego typu sprzęty cechują się płaskimi drzwiami, które są perfekcyjne do zamontowania na nich maskownicy w stylu i kolorze odpowiadającym kuchennym meblom. Maskownice mogą być przyłączone na stałe do drzwi lodówki lub być umiejscowione na odrębnych zawiasach i prowadnicach. W obecnych warunkach rynku przy narastających oczekiwaniach konsumenta, coraz więcej firm decyduje się na to, żeby w swej ofercie umieszczać lodówki do zabudowy.

Elementarną cechą odróżniającą lodówki do zabudowy od innych urządzeń tego typu jest fakt, że są one płytsze, a co za tym idzie, ich objętość nie odpowiada innej lodówce o takiej samej wysokości. Stąd też trzeba na to zwrócić uwagę przy nabywaniu i nie kierować się rozmiarem lodówki, lecz jej pojemnością. Właściwie, każdy rodzaj lodówki może zostać przeznaczony jako lodówka do zabudowy. Może to zatem być zwykła lodówka, sprzęt typu side by side czy lodówko-zamrażarka.

Przed kupieniem lodówki, nie tylko przygotowanej do zabudowy, warto zwrócić uwagę na klasę oszczędności (klasa A+++ – najbardziej wydajna i energooszczędna), liczbę termostatów i agregatów a także system No Frost, dzięki któremu do minimum zostanie ograniczone osadzanie się szronu wewnątrz zamrażalnika i lodówki. Wypada także należycie przygotować szafki kuchenne, pomiędzy którymi mamy umieścić lodówkę do zabudowy. Powinny być one wyekwipowane w szczególne otwory, które umożliwią wymianę powietrza.

Unknown source

 

Dodaj komentarz